St Matthew's CE Primary School

Image

When St Matthew's CE Primary School in Telford first approached us for a consultation about their library, it was the start of quite a journey because the room we initially measured up was not even a room; it was a courtyard.

However, their plans changed and they eventually decided to install the library in an existing room.

The design we came up with brought alive their vision of creating an aspirational space that would be a hub of innovative teaching methods, utilising all the latest technology to enrich the learning experience of the children in the school.

Image
Image

Story Time Zone
Children love settling down on the rug and beanbags in front of the integral curved seat as they listen to the latest adventures of their favourite characters, whilst the Reading Den provides a cosy spot for individual reading.

Image

aTablet and Laptop Zone
A specious oval table with stylish birch operator's chairs makes an eye-catching alternative to dull straight desking.

Image

Special Features
Archways add interest and help to maintain sightlines through the space whilst header panels with vinyl graphics provide effective signage.

Image

Reading and Browsing Zone
An inviting corner seat makes the perfect spot for young readers to settle down after choosing a book from the kinderboxes or shelving.

Image

Whiteboard Teaching Zone
Wiggle seats make a versatile group teaching and discussion area

Image

IT Zone
A curved desk built into the shelving structure with drum seats creates a further area for working with laptops or PCs.